Când o sa iți permiți sa te iubești? Oferă-ti cadoul fericirii in fiecare zi!

Când o sa iți permiți sa te iubești? Oferă-ti cadoul fericirii in fiecare zi!

”Trebuie sa am grija de ce spune soțul meu. De fapt, mi-e cam frica sa nu il supăr. Când se supără începe sa tipe si eu nu suport țipetele. Așa ca, de multe ori , deși am păreri diferite, mai bine tac decât sa îl aud țipând. De fapt, o data când era foarte nervos a ridicat si mana asupra mea. A dat, nu prea tare, dar a dat. Mi-a zis ca a fost vina mea, ca l-am enervat prea tare. Pana la urma am ajuns si eu sa cred ca o fi fost vina mea Așa ca, mai bine sunt de acord cu el in tot ce zice.

Nu rămân cu prietenele in oraș din cauza mamei mele. Îmi spune tot timpul ca daca eu întârzii ea se îngrijorează si nu doarme si când mă întorc acasă o găsesc cu tensiometrul in mana si cu privirea aia acuzatoare: – Uite, din cauza ta mi-a crescut tensiunea. – Si uite așa, mai bine evit.

Nu are nici un rost sa le explic colegelor de la serviciu. Daca încerc sa le spun ceva , o idee noua, de fiecare data se supără pe mine. Îmi spun ca eu vreau sa inventez roata. Eu nu vreau sa inventez roata ci doar îmi doresc sa ne facem munca mai ușoară. Dar am renunțat. Decât sa îmi vad supărata colega de tura, mai bine renunț. Ba mai mult, când o colega are nevoie sa facă schimb  de paști, sau de crăciun, eu sunt de acord. Atunci mă simt și eu puțin iubita in colectivul ala.

Chiar daca sunt foarte obosita, când ajung acasă încep sa strâng după toți, sa fac mâncare, spăl rufe, calc. E destul de greu sa calci pentru vreo 5 persoane. De multe ori nici nu știu de unde mai am atâta energie. Cred ca nu apuc sa dorm nici măcar 5 ore pe zi.  Nici măcar soțul meu nu mă ajuta. Dar nu le mai spun nimic. Ultima data soțul meu nu a vorbit cu mine vreo 2 săptămâni numai pentru ca i-am spus sa își pună si el măcar șosetele murdare in coșul de rufe. Mai bine nu ii mai spun eu nimic. Ce rost are?! Sunt epuizata, dar măcar am liniște in familie. Nu știu cat mai rezist.”

Si acum gata cu exemplele. Te recunoști?? Sper din tot sufletul ca nu .

 Rândurile de mai sus sunt marturii ale unor sacrificii. Sunt sacrificii pe care o femeie le poate face doar ca sa fie si ea iubita măcar puțin., doar ca sa fie si ea acceptata….măcar puțin. Ti-am dat atâtea exemple sperând din tot sufletul sa nu te recunoști nici măcar într-o virgula 🙂

Sacrificiile de genul asta sunt efectiv un atac împotriva propriei tale persoane. Liniștea ta unde e? Fericirea ta unde e? Te sacrifici in fiecare zi, puțin cu părinții, puțin la serviciu, cate puțin acasă…puțin. Spui tu….Dar vine un moment in care eu te întreb: ”când ai fost fericita ultima oara?” Si tu ….o sa zâmbești trist si o sa îmi spui ca ”Nici măcar nu îmi mai aduc aminte”

Te întrebi de ce te simți trista, de ce te simți fără chef de viața, de ce înăuntrul tău s-a instalat o  lehamite si nu mai ai chef de nimic? Nu te mai întreba. Începe de azi sa iți construiești fericirea. Începe din momentul asta sa iți faci un cadou in fiecare zi. Poate iți place sa mănânci înghețata la o terasa. Fa-o. Poate iți place o carte. Oferă-ti-o. Poate iți place sa cânți. Cânta. Poate iți place sa pictezi. Pictează. Poate iți place sa vorbești cu prietenii. Fa-o.

Oferă—ti cadoul fericirii in fiecare zi. Habar nu am care e modul in care ti-ai putea arata ca te iubești. E posibil sa îl fi uitat si tu, atât de mult timp a trecut de când nu te-ai mai iubit.

Dar când te îmbraci, îmbracă-te in așa fel încât hainele sa iți mângâie corpul si când mergi pe strada sa te simți mângâiata si îndrăgita. Si mergi cu spatele drept si privirea zâmbitoare a unui om care se iubește pe el.

Nu lasă sa treacă vreo zi in care sa nu iți oferi cadoul fericirii. Si nu mă întreba ce e aia fericire. Nu intra in definiții din alea pompoase din care nimeni nu mai înțelege nimic. Definește-ti fericirea ta. Aia e importanta, cea mă importanta. Pentru ca e a ta.

Poți sa iți faci si un jurnal al cadourilor pe care ti le oferi. Un jurnal in care sa scrii in fiecare zi despre cadoul fericirii pe care ti l-ai făcut. O sa ti se para haios când o sa îl citești, după vreo doua luni, in care o sa continui sa scrii, in fiecare zi despre fericirile tale.

Începe sa trăiești si pentru tine. Permite-ti sa fii fericita. Iți garantez ca fericirea ta va umple lumea de zâmbete.

Vrei sa fii iubita? Iubește-te tu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *