Mindfulness – un stil de viata

Mințile noastre, viețile noastre sunt îmbrăcate cu niște vise false. Niște țeluri false. Tot timpul spunem ca vom fi fericiți când se va întâmpla nu știu ce: Când voi avea o casa. Când voi avea o mașina. Când voi fi sigura pe nu știu ce. Când voi avea bani. Când îmi voi schimba serviciul. Când..habar nu am ce..mai inventați și voi. Nu existența acestor țeluri este problema. Problema este ca ne legam starea noastră de fericire de împlinirea lor. Și ….după ce toate sunt împlinite, constatam cu surpriză ( hmmm..dureroasa surpriză ) ca starea de fericire nu durează mult și ne dorim altceva…. Și altceva…..și altceva….Este ok sa aveți aceste țeluri. Sunt chiar frumoase, după părerea mea. Dar nu este ok sa va legați fericirea de împlinirea sau neîmplinirea lor. Profitați de momentul de ACUM sa fiți fericiți. Asta este calea mindfulness. Asta este haina cu care mindfulness se oferă sa ne îmbrace viața. Fii in pace și armonie ACUM.

ACUM este de fapt, singurul moment pe care îl avem.

Atunci când mintea este calmă și clară în același timp, fericirea apare spontan. Mintea devine spontan și în mod natural plină de bucurie!
Meditatia este un drum. Mindfulness poate fi o cale.

Nu avem cum sa impiediăm apariția unei emoții nedorite. Sau a unor gânduri nedorite. Dar , cu siguranță, avem posibiliatatea de a alege să le lăsăm sa plece.

Asta face midnfulness. Nu numai ca îți oferă posibilitatea alegerii, dar îți si antrenează mintea in așa fel încât alegerea sa fie mai rapidă, mai usoară.

Buddha are o metaforă foarte frumoasă pentru această stare de spirit. El o denumește „ca și scrierea pe apă”. Ori de câte ori apare un gând sau o emoție nedorită într-o minte luminată, este ca și cum ați scrie pe apă; în momentul în care este scris, dispare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *