Mindfulness – Un stil de viata

Mindfulness este o stare de spirit, este un mod de viata, este o posibilitatea pe care ti-o oferi pentru a privi viata altfel: fara sa o judeci, cu compasiune si mult mult zambet.
Mindfulness nu iti va garanta ca in viata ta nu se vor intampla tot felul de lucruri mai putin placute. Dar practica mindfulness iti va oferi o alta privire asupra lor. Si de data asta, vei zambi.

Programul complet pentru 8 saptamani 🙂

Saptamana 1. Practica ne ajuta sa observam cum si in ce fel ruleaza viata noastra pe pilot automat. Si mai mult de atat, ne incurajeaza sa exploram ce se intampla cand « ne trezim » cand iesim putin cate putin de pe programul de pilot automat.
Partea centrala a acestei saptamani este Meditatia Body and Breath, care stabilizeaza mintea si va va ajuta sa vedeti ce se desfasoara atunci cand va concentrati constiinta deplina asupra unui singur lucru la un moment dat. Tot in prima saptamana veti invata ce inseamna « a manca constient « = a fi constient si conectat cu toate simturile tale in timp ce mananci. (Parte foarte utila pentru cei care vor sa slabeasca)
Desi ambele practici sunt simple, ele ofera fundamente esentiale pe care se construiesc celelate meditatii.

Saptamana 2. – Prin folosirea unei meditatii simple Body Scan veti putea explora diferenta intre “ a gandi despre o senzatie” si a o experimenta. Foarte multi dintre noi petrecem mult prea mult timp traind « in capul nostru « . Aproape uitam sa experimentam viata asa cum e prin simturile noastre. Meditatia Body Scan va ajuta sa va antrenati mintea in asa fel incat sa fie capabila sa isi focuseze atentia asupra senzatiilor din corp, fara sa le judece sau fara sa le analizeze. In aceasta saptamana veti incepe sa vedeti din ce in ce mai clar modul in care mintea incepe sa se ingrijoreze de sine insasi, si veti invata incet si bine sa gustati diferenta dintre « mintea care gandeste », pierduta in tot felul de scenarii si ganduri parazite si « mintea care exploreaza »

Saptamana 3. Veti invata cateva miscari care va vor ajuta sa vedeti care sunt limitele mentale si psihice si cum reactionati cand le intalniti. Acestea vor ajuta mintea sa continue procesul de reintregire cu corpul. Veti invata incetul cu incetul despre felul in care corpul dvs reactioneaza la stres, la focalizarea excesiva asupra unei probleme ( moment in care, de altfel, uitati sa priviti inspre solutie. ) Veti incepe sa folositi sistemul de avertizare corporala si sa priviti detasat problema inainte ca ea sa devina de neoprit 🙂

Saptamana 4 – Introduce meditatia Sound and Thoughts care va va arata progresiv modul in care puteti fi absorbiti fara sa va doriti in “ ganditi prea mult “ Veti invata sa va privit gandurile ca pe evenimente mentale care apar, asa cum apar si sunetele. Meditand asupra sunetelor care va inconjoara veti incepe sa invatati ca « mintea este pentru gand ceea ce urechea este pentru sunet » Asta va ajuta sa va observati gandurile si senzatiile cum vin si pleaca in spatiul constiintei, va ajuta sa va intariti claritatea constientizarilor si veti fi capabili sa adoptati o pozitie diferita in fata stresului si problemelor de zi cu zi.

Saptamana 5 – Introduce meditatia Exploring Difficulty – care va va ajuta sa priviti fata in fata orice dificultate. Sa o priviti, nu sa o evitati. Multe probleme din viata pot fi lasate sa se rezolve singure, dar cateva au nevoie sa fie privite cu o minte deschisa, curioasa si plina de compasiune. In aceasta saptamana veti invata sa va explorati si imbratisati dificultatile – partea de umbra, cum ar numi-o Jung – in asa fel incat acestea sa nu mai puna stapanire pe insasi viata voastra.

Saptamana 6 – In aeasta saptamana se va dezvolta si mai mult acest proces, explorand felul in care modul de gandire negativ se risipeste, se disipa gradual, atunci cand cultivati in mod activ bunatatea si compasiunea iubitoare prin meditatia Befriending Meditation. Cultivarea prieteniei fata de voi, inclusiv pentru ceea ce vedeti ca fiind « esecuri » sau momente problematice reprezinta piatra de temelie a gasirii pacii in propria voastra viata.

Saptamana 7 – Veti continua sa explorati legatura stransa dintre rutina noastra zilnica, activitati, comportament si dispozitii. Cnad sunteti epuizati, stresati, adesea renuntati la lucrurile care « va hranesc » pentru a face timp lucrurilor mai importante, mai presante, adica exact acelora care va scurg de energie. Dar acum vom schimba acesta. Prin folosirea meditatiei veti descoperi noi posibilitati de a face mai mult din ceea ce va « hraneste » din ceea ce va adcue buna dispozitie, veti invata sa limitati acele lucruri care va fura energia si va epuizeaza resursele interioare. Este posibil ca anxietatea, stresul, ingrijorarea sa vina in continuare, dar mai mult ca sigur, ele se vor topi pe masura ce invatati sa le intalniti cu bunatate si cu detasare.

Saptamana 8 – Veti invata cum sa folositi mindfulness in fiecare zi a vietii voastre. In asa fel incat tot ce ati invatat aceste saptamani, va ramane intotdeauna alaturi de voi. Veti invata noi modalitati prin care puteti realiza ca gandurile dvs sunt doar evenimente mentale, precum norii pe cer, veti invata sa cultivati in viata de zi cu zi o atitudine de acceptare si compasiune a propriei persoane si a celor din jur.

Alte detalii : Este bine de stiut ca am punctat doar meditatiile cele mai importante, dar la fiecare sedinta veti invata mai multe meditatii, nu doar una singura. Veti primi materialul scris, si pentru cine doreste va primi si inregistrarea, in asa fel, incat sa puteti face acasa aceste meditatii. Tocmai asta e si cheia. Sa exersati in fiecare zi, cel putin o jumatate de ora. Asa ca , pregatiti-va pentru 8 saptamani in care veti exersa in fiecare zi.

Va astept cu drag in fiecare luni, la ora 19., incepand cu 7 mai.

Pretul cursului este 110 ron pentru fiecare intalnire.
Daca aduceti o persoana veti primi o reducere de 10 ron.
Fiecare participant la curs va benefica de o sedinta de psihoterapie cu mine , gratuit.

Mariana Dragan – psiholog clinician
Psihoterapeut cu specializarea hipnoza clinica ericksoniana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *