Lectia 19 – Nu resimt de unul singur efectele gândurilor mele.

Lecţia 19

„Nu resimt de unul singur efectele gândurilor mele.”

Ideea de astăzi este, evident, motivul pentru care vederea ta nu te afectează numai pe tine. Vei observa că uneori ideile referitoare la gândire le preced pe cele referitoare la percepţie, în timp ce alteori ordinea este inversată. Motivul este acela că ordinea nu contează. Gândirea şi rezultatele ei sunt efectiv simultane, deoarece cauza şi efectul nu sunt separate niciodată.

Astăzi subliniem din nou faptul că minţile sunt împreunate.Această idee este rareori salutată cu toată bucuria la început.Deoarece pare să comporte un imens sentiment al responsabilităţii,putând fi privită chiar ca o „încălcare a intimităţii”. Fapt este, însă, că nu există gânduri intime. În pofida rezistenţei tale iniţiale faţă de  această idee, vei înţelege totuşi că ea trebuie să fie adevărată dacă admitem că mântuirea este posibilă. Iar mântuirea trebuie să fie posibilă, deoarece este Voia lui Dumnezeu.

Cel  aproximativ  un  minut  de  cercetare  a  minţii  reclamat  de  exerciţiile  de  astăzi trebuie petrecut cu ochii închişi. Mai întâi se va  repeta ideea  de astăzi,  iar apoi mintea va fi atent scrutată pentru gândurile pe care le conţine în acel moment. În timp  ce  te  gândeşti  la  fiecare,  numeşte  gândul  în  funcţie  de  persoana  sau  tema centrală pe care o conţine şi, păstrând în continuare gândul în minte, spune:

„Nu resimt de unul singur efectele acestui gând despre …”

Cerinţa  de  a  fi  cât  se  poate  de  nediscriminator  în  selectarea  subiectelor  pentru perioadele de practicare ar trebui să-ţi fie deja familiară şi nu va mai fi repetată în fiecare zi, deşi va fi sporadic inclusă pentru aducere aminte. Nu uita, totuşi, că alegerea aleatoare rămâne în continuu esenţială. Lipsa de ordine în această privinţă face ca, în cele din urmă, recunoaşterea lipsei de ordine în miracole să capete sens pentru tine.

Pe lângă aplicarea „după nevoie” a ideii de astăzi, se impun cel puţin trei sau patru perioade de exersare. Dacă va fi necesar, timpul afectat acestora poate fi scurtat. Nu încerca mai mult de patru perioade.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *