Hipnoza regresiva si vindecarea copilului interior

A ajunge sa fii fericit inseamna pentru mine sa traiesti intr-o stare de pace interioara, de imperturbabilitate, de armonie. Si asta mi se pare dorinta ascunsa a umanitatii, asta este insasi motivatia umanitatii de a creste, de a evolua.

Intr-un fel ciudat gradul de insatisfactie existent in mediul social, poluarea dorintelor si insatisfactiilor face din ce in ce mai dificil sa ajungem la aceasta stare de pace. Si astea ni se transmit din generatie in generatie, de la parinti la copii. Cum asa??? O sa va explic in cateva cuvinte ce sa intampla cu  noi si cum am invatat noi sa fim cei de azi.

Pana pe la vreo 7 ani capacitatea de analiza a creierului uman este foarte redusa. CU alte cuvinte, noi preluam de la parintii nostri si de la celelalte persoane semnificative in viata noastra tot felul de informatii, doar ca la preluam fara sa le mestecam. Le luam ca atare , le copiem, cu reactiile lor cu tot. Si apoi folosim reactiile invatate pana pe la vreo 7 ani cam toata viata.

Vreti un exemplu?? Unul mic, si minor in aparenta. Copil mic fiind, racesti. Si mama vine si iti spune:  „ “copil rau ce esti tu, nici macar nu meriti sa am grija de tine. Ti-am spus sa te imbraci bine . Ai racit doar din cauza ta.” De fiecare data cand vei raci te vei simti vinovat. Vinovat ca ai fost un copil rau si ai suparat-o pe mama ta. Ei bine, cand vei fi adult si te vei imbolnavi nu vei cere ajutorul nimanui cand vei fi bolnav.  De cee???!! Pentru ca e vina ta ca esti bolnav, tu ai gresit, tu esti cel rau. Si preferi sa te ascunzi in coltul tau singur si trist . COltul unor vorbe care au durut in copilarie. Sau poate atunci nici nu ti-ai dat seama de durere. Dar reactia a ramas. Si reactia este ca preferi sa fii singur si sa nu ceri ajutor cand esti bolnav.

Cat de multe astfel de reactii au ramas intiparite in noi si habar nu avem???!!! Enorm de multe!

Parintii tai te criticau si iti spuneau destul de des : “Pleaca de aici” Ei bine, la maturitate s-ar putea sa iti fie destul de greu sa te exprimi si …la fiecare fotografie de grup tu apari in ultimul rand. Pentru ca reactionezi ca atunci cand erai copil – vrei sa dispari, sa fii cat mai putin vazut. Cel putin , in felul asta, nu mai risti sa fii respins.

Copilul interior este un amalgam de informatii care au ramas gravate si pastrate de cand aveam intre 0 si 7 ani. Am crescut , suntem adulti, dar continuam sa reproducem aceleasi reactii ale copilului. Doar ca atunci nu am gasit alta cale de a ne proteja, alta cale de a scapa de durere. Durerea de a fi respinsi, durere de a fi umiliti, durerea de a fi abandonati. La maturitate raman reactiile, – nu ne exprimam de frica sa nu zpunem prostii si sa fim respinsi, nu reactionam de frica ca nu cumva sa fim respinsi. Nu iubim ca nu cumva sa fim respinsi si sa suferim ( asta chiar e cea mai groaznica pedeapsa )

Mintea nu uita niciodata. Poate ca nu ne amintim, dar amintirea exista in memoria inconstienta. Si iese de acolo cand ne e lumea mai draga pentru a ne impinge la sabotare, la autosabotare.

Hard discul memoriei noastre pastreaza toate experientele copilariei, atat cele placute cat si cele mai putin placute si cele total dezagreabile. Putem insa insanatosi si elibera energia rea a ultimei categorii, putem alege sa ne vindecam copilul interior si in felul asta avem posibiliatatea de a renaste o noua viata plina de abundenta, plina de pace, armonie si prosperitate.

Fiecare dintre noi avem inauntrul nostru esenta noastra de intelepciune care ne poate ghida in situatii complexe, ne poate conduce sa transcedem, sa vindecam copilul interior.

Cand copilul tau interior este sanatos el se poate transforma in cel mai bun aliat al tau, un maestru, un ghid, un prieten care te va ajuta si sprijini in drumul tau catre devenire inspre fericire.

Penru a insanatosi copilul interior este necesar un tratament terapeutic personal si profund. Drumul catre copilul interior se croieste mergand pe cararile sinuoase ale emotiilor. Si asta este totalmente posibil prin hipnoza regresiva.

Cum se vindeca copilul interior prin hinoza regresiva?

Imagineaza-te un moment ca mergi pe un camp, intalnesti o fantana veche si curiozitatea te iminge sa o inspectezi si fara sa iti dai seama cazi inauntru. Esti in totalitate singur acolo, incepi sa tipi si nimeni nu te asculta, vrei sa iesi, dar pe moment ti se pare imposibil. Timpul trece si incepi sa tipi sperand sa te gasesca cineva sa te scoata de acolo…dar….din pacate…asta nu se intampla.

Si vine momentul cand renunti la lupta, te relaxezi si incepi sa iti redescoperi respiratia, pacea care se produce, senzatia de sufocare dispare iar tu incepi sa decoperi fantana intr-un cu totul alt mod. Descaoperi ca sunt niste radacini care impiedica razele soarelui si le dai linistit la o parte. Din ce in ce totul devine mai clar si mai luminat, placut luminat, incepi sa simti caldura cum te infioara placut, pasarile canta si cantecul lor iti incanta sufletul si este posibil ca, daca te uiti cu atentie , in partea ta dreapta este o poarta pe unde poti iesi foarte usor. O deschizi si iesi.

Hipnoza regresiva este lumina care iti lumineaza drumul pentru ca tu sa vezi cu claritate obstacolele care zac in adancul fantanii sufletului tau si mai mult de atat , hipnoza regresiva scoate din strafunduri resursele tale, puterile tale de a reusi sa transcezi orice obstacol.

Hipnoza regresiva merge direct in adancul sufletului tau si scoate de acolo, pentru totdeauna, radacinile durerii tale.

Daca va doriti vindecarea copilului interior prin hipnoza, va astept in cabinet sau online.

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *